joi, 18 mai 2023

De ce să fac un Curs de Fotografie?


Fotografia  este pictură cu lumină, o poveste în imagini, o frântură de clipă, o emoție, o amintire, o bătaie a inimii, o terapie și cuvintele pot continua!

Tot ce ne înconjoară este imagine, tot ce arătăm este imagine, tot ce promovăm este imagine, depinde doar de noi cât de bine o facem!

Atunci când ne dorim să explorăm acest domeniu, trebuie să ne gândim că fotografia este o ramură a artei extrem de vastă, pot să învăț bazele fotografiei ca să fac fotografii mai bune pentru mine și familia mea, sau pot să mă specializez în acest domeniu și să ajung să fac o meserie din asta, să fotografiez evenimentele importante din viața unui om, sau să mă specializez pe o anumită nișă, sau doresc să ridic fotografia la nivel de artă, să îmi pun creativitatea în fotografie prin intermediul imaginației mele și a multiplelor programe de editare creativă care există.

Fotografia este  o artă, arta  de a fura timpului o firimitură de clipă!

Emile Zola spunea: ,,Din punctul meu de vedere nu poți afirma că ai văzut un lucru până nu l-ai fotografiat"

Vă aștept să explorăm împreună acest minunat univers infinit al fotografiei!



ADELA LIA RUSU

,,Pentru mine, fotografia a devenit un mod de viață, o pasiune arzătoare care mă hrănește în fiecare zi!


Imi place sa îmi imaginez cadre, să creez povești vizuale, îmi place culoarea , atitudinile romantice frumusețea și bucuria. 

Sunt membră a Asociației Artiștilor Fotografi din România, premiată în 2020 cu distincția de master MAAFR, membră a Societății Americane de Fotografie, distinsă în 2021 cu Titlul EPSA – Excelență a Societății Americane de Fotografie, artist al Federației Internaționale de Artă Fotografică FIAP, premiată în 2021 cu Titlul EFIAP/p (Excelență/în Rang de Platină), lector de fotografie la Școala Foto Varadinum și vicepreședinte la Varadinum Foto Club din Oradea. 

Am în palmares, peste 500 de premii obținute la Saloanele Naționale și Internaționale din peste 70 de țări, cu peste 4000 de fotografii  acceptate.

Participantă la peste 100 de expoziții personale și de grup și la multe ateliere și tabere foto. 

Membră în jurii naționale și internaționale de fotografie din lumea întreagă: Romania, Serbia, Bulgaria, Turcia, Singapore, India, Bangladesh, Ukraina,Sri Lanka,Georgia, Cipru, Spania.

Pănă în acest moment am susținut cursuri de fotografie la Oradea, Baia Mare și Zalău.

Am avut 60 de serii de cursanți atât la Cursul de Fotografie-Nivel Debutanți cât și la Cursul acreditat de specializare ,,Fotograf" în urma căruia se poate obține diploma acreditată de Autoritatea Națională pentru Calificări, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii pentru desfășurarea programelor de formare profesională cod COR 313106


Păreri de la câțiva absolvenți ai cursurilor de fotografie:


Mirel Matyas, profesor de matematică la Zalău

"Pentru mine, fotografia este un mod de a explora lumea, de a o vedea cu alți ochi. În goana aceasta numită viață, alocăm prea puțin timp, prea puțină atenție lucrurilor aparent banale dar atât de necesare. Prin fotografie însă, ești oarecum obligat să te oprești și să privești cerul la apus sau la răsărit, să iei la pas locurile frumoase de lângă tine sau să privești realitatea contemporană altfel. Acum câțiva ani, când am achiziționat primul DSLR, am crezut că pot fi un autodidact. Nu spun că cineva nu poate crește studiind de unul singur. De altfel înainte să urmez cursul de artă fotografică cu doamna Adela Lia Rusu, artist fotograf distins prin numeroase premii internaționale, mi-am dezvoltat propriile proiecte fotografice dintre care amintesc: "Hoinar prin Sălaj" sau "Fotografia săptămânii". Însă, abia după absolvirea cursului de fotografie am înțeles cât e de important să ai un mentor care să te îndrume. La examenul de absolvire, am avut ca temă să realizăm un eseu fotografic, să spunem o poveste prin intermediul a 10 fotografii. Eseul meu s-a intitulat "Viața este Viață". Vreau să spun că pornind de la acestă idee, acum sunt în pragul unei expoziții personale de fotografie. Selectând din portofoliul meu acele fotografii care pot să definească multiplele valențe pe care le pot lua ceea ce înseamnă Viața, am reușit să vin în fața publicului cu o expoziție inedită. Numai așa vor putea evolua, învățând de la profesioniști." 


 Suciu Cristina - fotograf de evenimente, de familie și produs

Desigur experienta se poate dobândi doar lucrând si experimentând, dar bazele sunt foarte importante deoarece ele sunt primul pas spre mulțumirea clienților, doamna Adela Rusu a reușit sa ne imprime bazele într-un mod armonios astfel să reușim mulți dintre noi să profesam meseria de fotograf. Am fost prezenta la 2 cursuri ale doamnei Adela si mai exact cursul de începători urmat fiind de cel de avansați. Ce a urmat dupa? Numai bine, am prins curaj si am pornit spre meseria aceasta frumoasă. Pot spune că progresez treptat cu trecerea timpului încercând să devin tot mai bună în ceea ce fac. Astfel să-mi creez mie o cale mai ușoară si plăcută dar și să-i mulțumesc pe ceilalți. Recomand cu drag cursurile doamnei Adela Rusu. Vă îmbrățișez cu drag.


 Jujea Valentin –alpinist utilitar

Dupa curs am avut sansa sa fiu in juriul unui concurs foto "Frame The Moment 2.0" Pun bazele unui club foto in Bușteni. Plus cunoștințele noi acumulate la curs, mi-au deschis noi perspective spre genuri noi de fotografie pe care le abordasem mai putin inainte de curs.


Dan Griga Baia Mare- Area Sales Supervisor și fotograf de evenimente

Absolvirea cursului acreditat pentru specializarea "fotograf", a fost pentru mine cel mai bun argument ca ceea ce fac legat de pasiunea mea și anume fotografia, fac bine. Totodată a fost o incurajare sa aprofundez și alte stiluri fotografice pe care nu le cunoșteam foarte bine. 

Prin intermediul cursului am avut ocazia sa întâlnesc mulți alți oameni cu aceasi pasiune comuna.

Pentru ca am fost un cursant care si-a dorit sa arate implicare și dorința de a învață mai multe despre aceasta lume a fotografiei, am avut ocazia sa fiu invitat la mai multe ture foto, sa particip la saloane internaționale de fotografie și chiar în tabăra internațională de fotografie: " Salaj, Frumusete, Traditie, Poveste" 2021


 Neama Cosmin – Contrast Art Studio

,,Fotografia a fost pentru mine intotdeauna o pasiune arzatoare, care inca din vremurile copilariei mi-as fi dorit sa o fructific si sa devina ceva mai mult de atat. In 2019, impulsionat de parcursul lucrurilor, am trecut in categoria fotografilor acreditati, prin intermediul cursului de fotografie sustinut de doamna Adela Rusu, o persoana foarte deosebita si draga mie. Am invatat lucruri si tehnici noi, si am cunoscut alti fotografi care au inceput ca si mine. A fost inca un pas in fata si un impuls in plus pentru mine de a continua cu un elan si mai mare. Asfel pana in momentul actual am reusit sa-mi realizez un portofoliu destul de vast, o parte din el il puteti vizualiza pe www.contrastartstudio.com Multumesc pe aceasta cale tuturor persoanelor care m-au sustinut si ambitionat, care mi-au dat un sfat cand am avut nevoie. Multumesc d-nei Adela Rusu pentru sprijinul sau si pentru toate ideile pe care le-am impartasit pana in momentul de fata, si pentru ca a fost persoana care m-a determinat sa fac inca un pas in fata, devenind membru in corpul evaluatorilor de competente profesionale, asfel ajungand sa trec din banca elevului la masa evaluatorilor.


 Iancu Voicu - fotograf de produs

Avand de mult timp dorinta de a invata, studia si de a pune in practica acesta frumoasa ramura a artei, fotografia este o pasiune pentru mine.

Si cum drumul nostru in viata e o aventura, am avut ocazia sa pot participa la cursurile doamnei Adela Rusu .

Am urmat cursul de incepatori si cursul de avansati. Ma bucur ca am avut sansa de a avea un profesor extraordinar, cu o multitudine de realizari si premii in domeniul fotogtafiei. Cursuri foarte bine structurate, echilibrate si pline de informatii de top.

Dupa terminarea cursurilor chiar daca stim cu totii ca orice inceput de drum e greoi si cu multe provocari, am reusit sa am colaborari cu firme din Romania, UK si China pentru fotografie de produs. Sigur, odata ce ai un profesor profesionist care stie si reuseste sa iti imprime bazele fotogtafiei, tot ce ramane este sa experimentezi, sa exersezi pentru a te imbunatatii si pentru a acumula experienta.

Recomand cu drag cursurile doamnei Adela Rusu si ii multumesc din nou pentru tot ce m-a invatat. Multumesc!


 Ica Bacter- fotograf evenimente

Eram si sunt o tanara pasionata de fotografie ... imi amintesc ca am aflat de acest curs de fotografie, intamplator, dat mi-a starnit curiozitatea instant. Aveam foarte mari emotii. Cand am luat legatura cu Doamna Adela Rusu, efectiv imi tremura vocea. Nu regret nici macar o secunda ca am ales sa parcurg acel curs. Acolo am invatat foarte multe lucruri legate de aparatura foto, modul in care trebuie sa te prezinti ca si fotograf si nu in ultimul rand respectul fata de client. In momentul actual, datorita acestui curs imi realizez singura fotografiile de produs de la mica mea afacere, dar am si reusit sa organizez prima mea expozitie foto, la care visam de mult timp Recomand cu incredere acest curs!


 Urmatorul curs de fotografie va începe în 6 iunie 2023

Pentru mai multe detalii legate de programa cursurilor vă stau la dispoziție la tel. 0744210670 sau pe blogul meu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu