duminică, 7 iulie 2013

EXPOZIȚII PERSONALE DE FOTOGRAFIE


23. 1 martie 2023 - ,,Picături de primăvară" - Turnul Primăriei Oradea











22. 12 aprilie 2021 ,,Viata ca o sarbatoare" - Biblioteca Octavian Goga, Cluj Napoca
































21. 23 ianuarie 2020 ,,Traditii din Maramures, Salaj si Bihor" - Oradea Plaza



























20. 28 noiembrie 2019 ,,Vis" - Filarmonica de Stat Oradea




































19.  31 octombrie 2019 – ,,Magie in alb” - Oradea Plaza















18. 23 martie 2019 ,,Magic moments" Oradea Plaza




























17.  1 decembrie 2018 –,,Frozen”  Oradea Plaza



16.  26 iunie 2018 - ,,Ia romaneasca - Traditie si simbol" Oradea Plaza



15.14 decembrie 2017 - Obiceiuri de iarna in Maramures - Oradea Plaza




14.      14.10.2017 –Grandoare si Mister Carei 



















13.  1 noiembrie - 31 decembrie 2016 - Expozitie personala ,,Dans, Atitudine, Forme"
 
































12. 20 octombrie - 20 noiembrie 2016  - Expozitie personala de fotografie ,,Atitude" - Biblioteca Judeteana Gheorghe Sincai Oradea 





11. 25 mai - 1 iunie 2016 -  ,,POVEȘTI DESPRE COPILĂRIE"  - MAG.CRIȘUL ORADEA 











10. 25 martie - 25 mai 2016 -  Expozitie personala ,,Ferestre" - Oradea Plaza 



FERESTRE
Ferestrele sunt ca si sufletul,prin unele dificil de patruns,altele greu de inteles,unele permitand sa intre lumina,altele imbatranite inainte de vreme!
O perdea intre lumina si mister!
Cate povesti  ascund  ferestrele,cate enigme nedezlegate,cate suflete isi striga neputinta in spatele lor,dar oricum ar fi ele ferestrele in spatele fiecareia
salasuieste dragostea sub toate formele ei,cea care ne conduce intotdeauna la lumina!

The windows are like soul, through some difficult penetrated other hard to understand, allowing some light to enter other old before the time!
A curtain between light and mystery!
How many stories hiding windows, many unsolved mysteries, how many souls shouting their helplessness behind them, but whatever behind each windows
there are love in all its forms, who always leads us to the light



































9. 21 septembrie - 21 octombrie 2015 - Expozitie personala ,,Culorile toamnei in Maramures" - Oradea Plaza







8. 24 iunie 2015 - FRUMUSETE,TRADITIE,POVESTE - LA ERA PARK ORADEA 

Costumul românesc este un monument în sensul propriu al cuvântului. El nu stă în căsuța sociologică sau etnografică a îmbrăcămintei, ci în linie cu piramidele egiptene, cu catedralele franceze și cu digurile Olandei. El are acest drept pentru că este o probă adusă la maturitatea existenței unei civilizații închegate. El este una din mărturiile vizibile și tangibile ale civilizației satului de pe pământul nostru"
Mircea Malița, România - Din tezaurul portului popular tradițional
Am sarbatorit Ziua Iei cu fotografie ,,Frumusete,traditie,poveste",alaturi de minunata colectie ,,Mystic Folk" a creatoarei Iulia Filip Schreier si incantatoarea Oana Lianu cu naiul ei fermecat!
Multumesc celor care au fost prezenti,invitatelor Oana Lianu ,,printesa naiului", Olimpia Urdea cadru didactic la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea, Iulia Filip Schreier-designer vestimentar, multumesc modelelor care s-au implicat in acest proiect: Alexandrina Chelu, Petra Boantă,Sorina Si Florin Ienciu,Roxana Grigoras,multumesc gazdelor de la Era Park care au creat un eveniment de amploare,au dat stralucire evenimentului printr-o serie de activitati,ne-au oferit culoare si savoare prin ,,Placinta Sanzienelor" foarte buna si gustoasa.
Acest eveniment a fost organizat si sustinut financiar de Era Park.
Multumesc Partyoradea pentru sonorizare si fotografiile de la eveniment.
Mai multe imagini de la eveniment puteti vedea aici:
http://partyoradea.ro/…/603445-sarbatorirea-zilei-iei-la-er…


































7. 24 februarie - 6 martie 2015  - Expozitia personala ,,POVESTI DE DRAGOSTE"  - Galeria de Arte Vizuale Oradea










































6. 20 septembrie 2014 - Expozitie personala  Oradea Plaza

                


5. 1-31 iulie 2014 - Expozitie personala ,,Summer Time" - Oradea Plaza  











4.  22 martie 2014 - Expozitie personala ,,Models &Fashion" - Oradea Plaza 





3.  5 decembrie 2013 - Expozitie personala ,,TIMPUL DIN NOI " - Filarmonica de Stat Oradea 















2. 13 septembrie 2013 -  Expoziţie personală-TIMPUL DIN NOI - Galeria Eurofotoart Oradea
Galeria Euro Foto Art din Oradea va găzdui începând cu data de 13 septembrie 2013 expoziţia personală a artistei fotograf Adela Lia Rusu A.FIAP din Oradea intitulată ,,Timpul din noi”. După succesul de care s-a bucurat prima expoziţie personală a artistei fotograf de la Galeria „Stars” din Cluj Napoca, din luna iulie autoarea a pregătit cea de a doua expoziţie personală, care cuprinde 85 de fotografii alb-negru şi color, construită pe două cicluri: ,,Timpul din noi” şi ,,Viaţa ca o scenă”

Pornind de la un citat scris de Garabet Ibrăileanu “Se zice că timpul trece. Timpul nu trece niciodată. Noi trecem prin timp” am ales TIMPUL ca tema pentru expozitia mea deoarece trecerea timpului este o stare cu care ma confrunt zilnic,o identific in cele mai mici amanunte,o corelez cu esenta vietii. TIMPUL un subiect pe care incerc sa-l stapanesc,sa-l imortalizez si sa-l fac sa treaca in favoarea mea implinindu-ma ca om,ca artist si desavarsindu-mi opera.Timpul trece peste fiecare dintre noi in mod diferit,in functie de starile pe care le avem,sentimentele pe care le traim si visele si sperantele la care aspiram. Important este ca TIMPUL sa treaca peste noi frumos ,senin,curat spune artistul fotograf Adela Lia Rusu.

Cel de al doilea ciclu initulat ,,Viaţa ca o scenă” are drept moto: ”Intreaga lume este un teatru şi toţi bărbaţii şi femeile sunt doar actori” Wiliam Shakespeare. Acest ciclu cuprinde imagini surprinse atât de pe scena teatrului cât şi din viaţa de zi cu zi. Autoarea susţine : „Am incercat să surprind stări, emotii, poveşti despre viaţa şi despre noi inşine”.

“Pentru mine fotografia a devenit un mod de viaţă, îmi imaginez cadre, îmi place să creez scenarii şi poveşti vizuale care să prindă viaţa în imaginile mele. Îmi place culoarea în fotografie, stările, atitudinile romantice, frumuseţea şi veselia. Deasemenea îmi place să surprind strada cu povestile ei cu trăirile, bucuriile şi dezamăgirile ei. Genurile mele preferate in fotografie sunt: portretul, fotografia de moda şi street photography” afirmă despre ea Adela Lia Rusu AFIAP.

După absolvirea cursului de tehnică şi artă fotografică condus de artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP şi în paralel cursul de fotografie digitală condus de artistul fotograf Claudiu Szabó EFIAP, a început marea aventură a creativităţii şi a dezvoltării artisticului în domeniul artei fotografice. În anul 2009 a devenit membru al Fotoclubului “Nufărul “ din Oradea, care a stat la baza formării personale ca artist fotograf. În anul 2011 a devenit membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, iar în decembrie 2012 a obţinut distincţia de artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (A.FIAP). Cu lucrările sale a participat la o serie de concursuri şi saloane de artă fotografică, obţinând o serie de premii şi distincţii. Cele mai importante fiind medalia de aur UPI obţinută în anul 2012 la Novi Sad (Serbia), medalia de aur PSA cucerita în anul 2012 în Atlanta (S.U.A.), medalia de argint AAFR câştigată la Slatina 2012, respectiv medalia de argint AAFR obţinută la ediţia a VII-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 13 septembrie 2013, la ora 18:00, la Galeria Euro Foto Art din Piaţa 1 Decembrie nr.12 Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov şi de lector universitar la Facultatea de Jurnalism Florin Ardelean . Momentele muzicale vor fi oferite de artiştii Cvartetului „Varadinum” din Oradea. Expoziţia va fi vernisată oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP
Noua expoziţie organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor, a AAFR si a Asociaţiei “Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 7 octombrie 2013, în zilele de lucru între orele 08:00 - 19:00. Accesul publicului este liber
























































































1. 5 iulie 2013 - Viata ca o scena - Expozitie personala de fotografie Adela Rusu

Vernisajul expozitiei personale,,Viata ca o scena" in data de 5 iulie 2013 la Galeria “Stars” din Cluj Napoca, str. M. Kogălniceanu nr. 13 - 15
Lucrările au fost prezentate de prof univ.dr. Dorel Gaina si prof.univ.dr. Eugen Moritz, de la Universitatea de Artă şi Design, secţia Foto, Video şi Procesarea Computerizată a Imaginii.
Expozitia organizată sub patronajul AAFR va rămâne la dispoziţia publicului vizitator
timp de o lună.

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu