miercuri, 1 februarie 2012

EXPOZIȚII DE GRUP

160. În data de 23 noiembrie 2024, la ora 18, in orașul Częstochowa din Polonia, Sala dirijorilor, va avea loc expoziția internațională interdisciplinară ,,Memoria apei” organizata de  Societatea Regională de încurajare a artelor plastice, unde voi avea expusă fotografia ,,Ințelepciune"
În această expoziție interdisciplinară vor fi expuse lucrări de pictură, desen, grafică, fotografie digitala, instalații, țesătură unică, artă pe sticla și alte obiecte ale artiștilor din Polonia, Ecuador, Peru, Argentina, SUA, Iran, România, Germania, Macedonia, India, Norvegia, Ucraina, Singapore și Coreea de Sud:
Elsa Ordó ñez Aguirre / Ekwador
Margreta Bryndza / Polonia
Rebeca Dorich / Peru
Peter Dusiel / Polonia
Joanna Dworzy /ska / Polonia
Cartea S. M. Evensen / Norvegia
Gloria Fu Keh / Singapur
Capul Agnieszka / Polonia
Anita Grobelak / Polonia
Mar łgorzata Kania / Polonia
Michael Kazemi / Coreea de Sud
Karolina Kindler-Skowronek / Polonia
Magdalena Kmiecik / Polonia
Alice Kowalska / Polonia
Marta Krawczyk / Polonia
Roma Krysiak / Polonia
Jolanta Ku mimierska / Polonia
Michael Lam / SUA
Anna Zuzanna Lasik / Polonia
Elizabeth Ledecka / Polonia
Lech Ledecki / Polonia
Altea Milada Leszczy Alska / Polonia
Iwona Macho I-Pluszczewska / Polonia
Bernard Mailer / Germania
Nina Mazu Nina / Polonia
Bohdan Mucha / Ukraina
Janina Partyka - Preluată / Polonia
Irena Paskali / Macedonia / Germania
Elizabeth Anna Sadkowski (Bărbat) / Polonia
Mothukuri Ramesh / Indie
Abdolreza Rabeti / Iran
Isabella Sehn-Wójcik / Polonia
Waldemar Net / Polonia
Star Smart (anterior Trauth) / SUA
Mariusz Szmerdt / Polonia
Anna Polliwi skaska - marionetă / Polonia
Miros ława Truchta Nowicka / Polonia
Adela -Lia Rusu / Rumunia
Carlos Eduardo Vera / Argentina
Nono Zilahi / România
Jolanta Zio łkowska / Polonia
Nika Zusin / SUA
Curatorul expoziției: Anita Grobelak
Organizatorii și partenerii:Grupul de artă ATHINA
Societatea Regională de Arte Frumoase din Częstochowa
Grupul internațional L'Art 










............................................
"AMINTEȘTE-ȚI APA" - fapte și mituri! Teorii și speculații.
Proprietăți cunoscute și cele mai evidente ale apei (solubilitate, diluare, capacitate de transport, depreciere, termoreglare etc. ) asta nu e tot. H2O are, de asemenea, niște artefacte incredibile. Una dintre ele este MEMORIA APEI, adică memoria moleculară și capacitatea de a transfera informații.
Apa din structurile sale moleculare înregistrează informații despre tot ce a întâlnit. Datorită acestuia, instrumentele organismelor vii primesc date despre cum ar trebui să funcționeze. Știința doar explorează această caracteristică unică a apei. Încă nu știm de unde și cum obține apa aceste informații. Presupunem asta din câmpul energetic și informațional din jurul Pământului sau din orice organism viu, combinând într-un mod ciudat o ființă vie cu întregul cosmos.
Civilizația și dezvoltarea industrială, contaminările chimice, materiale afectează negativ înregistrarea informațională din moleculele de apă și informațiile energetice pe care le transmite. Oamenii de știință îl studiază și îl monitorizează folosind diverse mijloace și metode (vezi. Janusz D browbrowski "Apa - fenomenul vieții. Tom 1”).
Și ok. 75% dintre oameni sunt formați din apă. Va puteti intreba: de ce unele "influente de informatie" ne pot afecta organismul si care este legatura? Vom înțelege această acțiune dacă adoptăm un model bioelectronic al corpului uman - complet diferit de cel mecanico-biochimic actual.
Putem presupune că oamenii sunt ființe electrice pentru că fiecare dintre noi este format din chimicale complexe. Acestea sunt din elementele - cele mai simple substanțe din care este imposibil să separi alte substanțe omogene. Elementele sunt formate din atomi, atomi de protoni inzestrati cu o sarcina electrica suplimentara, neutroni indiferenti electric si incarcaturi negative - vieti cuantice sub forma de electroni. Se poate spune că fiecare dintre noi este o colecție de o cantitate mare de particule - încărcături electrice.
Oamenii sunt, de asemenea, o ființă magnetică, deoarece toate procesele biologice sunt reglate de un câmp magnetic. Suntem făcuți din atomi, și practic fotoni, pentru că viitorul bloc de bază al materiei nu contează! Este un foton, iar fotonii sunt pur și simplu lumină, adică energie. Deci avem natură luminoasă, adică electromagnetică.
Lumina este un colector și purtător de multe informații, deci corpurile noastre luminoase conțin o mulțime de informații codate. Nu sunt influențați de niciun stimul și informații transmise din diverse surse, lumi și realități. De fapt, suntem o colecție de semnale electromagnetice inteligente; un receptor senzorial mare, extrem de subtil, pentru primirea tuturor informațiilor - dar în primul rând electromagnetic.
Viața - așa cum a spus prof. Sedlak nu este doar o echipă de reacție chimică. Are loc în lumea încărcăturilor electrice în mișcare, a fotonilor generați cuantic și a fonononilor supuși influențelor mediului. Reacțiile chimice produc elemente ale corpului nostru, îl regenerează constant, energizează energia declanșată chimic. Totuși, toate acestea sunt controlate, coordonate de câmpurile electrice, magnetice, gravitaționale ale corpului nostru și acțiuni mecanico-acustice. Și ce legătură are aceasta cu stocarea apei de informații și influența acesteia asupra stărilor de conștiință?
Oamenii au propriile lor biocâmpuri electromagnetice, care sunt capabile să afecteze energetic toate celelalte structuri electronice. Structuri ca acestea sunt m. Înăuntru. alți oameni, mâncare, apă, animale, plante. Biopolisul nostru poate afecta alte biopole, poate schimba profilul electronic al structurilor și, astfel, proprietățile acestora.
Fizica cuantică de astăzi confirmă faptul că fiecare particulă de materie (numită și). "Nelocuit") are propriile sale biopielduri. Biopolii sunt purtători de informații deoarece fiecare organism pătrunde în mediul înconjurător și în alte organisme. În plus, un organism viu este format din proteine și acizi nucleici, care se comportă ca semiconductori și piezoelectrici - transmițători specifici și receptori de energie și, prin urmare, informații. Mediul care "distribuie" perfect aceste informații este apa.
Toate semnalele înregistrate în structurile apei, derivate din diverse influențe chimice, biologice, electromagnetice, mecanice, termice și toate celelalte - inclusiv gândurile și cuvintele noastre - sunt informații energetice sub forma unor efecte extrem de subtile.
În funcție de tipul și intensitatea influențelor, cu care apa a avut contact în trecut, are proprietăți variabile, evidente de apa spectroscopică și de efectele specifice asupra organismelor vii.
Unul dintre efectele acestor studii a fost crearea aquabiota, biologia apei.
Deja la nivel ADN, prin fenomene bioacustice și bioelectromagnetice (constituind 90% din toate funcțiile sale), informațiile sunt transferate prin hexagonale, adică particule de apă structurate corespunzător.
Și o astfel de apă structurată are o "amintire" deosebită.
Toate informațiile, inclusiv cele biologice, pot fi transmise structurilor cristaline ale unei astfel de ape.
Nu ar exista viață pe pământ dacă nu ar fi apa. La urma urmei, viața tocmai a ieșit din apă! Și deci nu știm prea multe despre apă. Cunoscându-i cele trei stări de concentrare nu este suficient pentru a înțelege acest FENOMEN DE APĂ.
(Pe baza interogatoriilor lui Janusz D ybrowski)

159. Bienala din Barcelona-Trofeul Internațional Velazquez & Goya 2024
Am avut marea bucurie să fiu invitată cu o lucrare în cadrul expoziției de artă contemporană ,, Bienala Internațională de Artă - ediția a 5-a Barcelona" în perioada 25-27 octombrie 2024. 100 de artiști invitați, au primit prestigiosul premiu internațional ,,Velazquez & Goya’’ 2024, pentru abilitatea de a aduce emoție și poveste în viață prin talentul creativ. Au fost invitați artiști din întreaga lume: Spania, Chile, Puerto Rico, Italia, USA, Albania, Franța, Norvegia, Liban, Belgia, Croația, Cehia, Africa de Sud, Guatemala, Japonia, Ungaria, Germania, Portugalia, UK, Taiwan, Grecia, Australia, Elveția, Venezuela, Ecuador, Sudan, Danemarca, Polonia, Haiti, Argentina, Scoția, Olanda. Din Romania au fost premiați 3 artiști: Adela Lia Rusu, Ovi D.Pop și Vasile Ștefănoiu. ,,Catalogul ,,Contemporary Celebrity Masters” este dedicat artiștilor internaționali care au fost selectați să primească pestigiosul premiu internațional ,,Velazquez & Goya”. Artiștii selectați: pictori, sculptori, fotografi, video artiști, ceramiști, sunt reprezentații globali ai artei contemporane. Orașul Barcelona va fi gazda prezentării artiștilor din acest volum, un oraș bogat în istorie și cultură, unde au trăit artiști ca și Pablo Picasso, Salvador Dali, Antoni Tapies și Gaudi. Acum trebuie doar să vă așezați comod și să studiați acest volum, care o să vă transporte în lumea magică a artei” Curator Salvatore Russo Mulțumiri Fundației Efetto Arte pentru această onoare de a-mi înmâna acest premiu și pentru munca voastră neobosită de a promova arta în întreaga lume! Evenimentele au avut loc la The Casa Milà - La Pedrera și MEAM (European Museum of Modern Art) Barcelona







158. Suntem onorați să avem expuse fotografiile din cadrul Taberei Internaționale de fotografie ,,Sălaj. Frumusețe, Tradiție, Poveste 2023” la Expoziția de Artă Fotografică în Cairo, Egipt.
Mulțumim  prietenului nostru, dr. Ahmed Mohamed Hassan, președinte și fondator al Pharaohs International Photographic Club (PIPC), pentru organizare.
La ediția din 2023 au participat 10 fotografi de talie internațională : Nora Maher (Egipt), Derya Yazar (Turcia), Ljiljana Vrzić (Serbia), Adela Rusu (Romania), Ahmed Mohamed Hassan (Egipt), Mohammed Arfan Asif (Dubai), Nenad Nicolic (Serbia), Miklos Mehes (Ungaria), Bikfalvi Zsolt (Romania), Ovi D. Pop (Romania)
 care prin fotografiile lor vor arăta frumusețile Județului Sălaj, atât prin postări pe rețelele de socializare cât și prin participarea lor la saloanele internaționale și expoziții de fotografie. 
Tabăra a fost organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (Daniel Săuca manager), Asociația Foto Club Varadinum Oradea, (Adela Rusu, manager proiect) și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei" (Daniel Stejeran manager)








157. Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Oradea, are onoarea de a vă invita la deschiderea Expoziției Naționale de Artă Contemporană, ÎNGĂDUIRE DE LUMINĂ, la Galeriile de Artă-Reperaj. Cetatea Oradea.


Crtic de artă Dr. RAMONA NOVICOV, curator Vioara Bara, afiș Petru Bara, vernisaj, sâmbătă 12.10.2024, orele 17
Expun artiștii: Mariana Achim, Ana Maria Abrudan, Adela Rusu, Adrian Androne, Dorina Andrei - Aldea, Corina Baciu, Petru Bara, Vioara Bara, Ilinca Barbu, Dalina Bădescu, Thomas Becket, Paul Blânda, Anca Boeriu, Brândușa Bontea, Bogdan Breza, Dates Câmpeanu, Cristian Ciubotaru, Mariana Constantinescu, Ioana Corb Draghici, Liana Corb, Diana Maria David, Maria David, Doru Deliu, Gheorghe Dican, Eva Dolha, Marinella Dumitrescu, Călin Durgheu, Virgiliu Filipov, Petre Cristian Florin, Tudor Frâncu, Daniela Frumușeanu, Dorel Găină, Gabriela Diana Bonstedt – Gavrilas, Claudiu Victor Gheorghiu, Dan Hora, Judit Egyed, Dobos Erzsebet, Florina Iepure, Marta Jakobovits, Maria Braun Klosowski, Andrea Kozma, Gúnter Krenz, Ion Ladea, Petru Lucaci, Eugenia Mangra, Andrei Marina, Epifan Mara, Octavian Mardale, Ștefania Mateiaș, Terez Matza, Horațiu Mălăiele, Andreea – Anamaria Meza, Răzvan Paul Mihăescu, Necula Mihăilă, Dan Munteanu, Éva Murányi, Murányi Mihály, Monica Nechita, Cristian Olteanu, Nada Panait, Ovi Pascu, Mariana Pădurean, Adrian Peter, Claudia Peter, Simona Poinar, Maria Pirtea, Ludovic Zoltan Pongracz, Anca Popescu, Felicia Popescu, Anca Punct, Vasilica Roman, Olivia Roșca, Horea Sălăgean, Ovidiu Salagean, Mariana Scubli, Fany Singer, Florin Stoiciu, Vasile Soponariu, Roxana Tănase, Doina Tătar, Mihaela Tătulescu, Gheorghe Tirla, Radu Tîrnovean, Cristina Tudorache, Cristian Ungureanu, Mirela Ungureanu, Stela Vesa, Petre Vintilă Jr., Teodora Vlaicu


156. 𝘾𝙤𝙣𝙘𝙪𝙧𝙨 𝙉𝙖ț𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 „𝙁𝙊𝙏𝙊𝙂𝙍𝘼𝙁𝙄𝘼 – 𝘿𝙊𝘾𝙐𝙈𝙀𝙉𝙏 𝙀𝙏𝙉𝙊𝙂𝙍𝘼𝙁𝙄𝘾” (𝙁-𝘿𝙀).
𝙋𝙚𝙨𝙩𝙚 50 𝙙𝙚 𝙛𝙤𝙩𝙤𝙜𝙧𝙖𝙛𝙞 𝙙𝙞𝙣 𝙩𝙧𝙚𝙞 ță𝙧𝙞 𝙥𝙧𝙚𝙯𝙞𝙣𝙩ă 𝙨𝙖𝙩𝙪𝙡 𝙧𝙤𝙢â𝙣𝙚𝙨𝙘 𝙡𝙖 𝘾𝙡𝙪𝙟-𝙉𝙖𝙥𝙤𝙘𝙖
Î𝙣𝙩𝙧𝙚 10 ș𝙞 27 𝙤𝙘𝙩𝙤𝙢𝙗𝙧𝙞𝙚 2024, publicul clujean este invitat să descopere universul satului românesc contemporan, prin intermediul expoziției prestigiosului 𝘾𝙤𝙣𝙘𝙪𝙧𝙨 𝙉𝙖ț𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 „𝙁𝙊𝙏𝙊𝙂𝙍𝘼𝙁𝙄𝘼 – 𝘿𝙊𝘾𝙐𝙈𝙀𝙉𝙏 𝙀𝙏𝙉𝙊𝙂𝙍𝘼𝙁𝙄𝘾” (𝙁-𝘿𝙀).
Organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT Cluj), în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, instituții de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, alături de Asociația „Art Image”, proiectul a ajuns la ediția cu numărul XXI.
Peste 150 de fotografii etnografice recente vor putea fi admirate atât pe simeze, cât și în secțiunile digitale proiectate pe un monitor. Aceste lucrări au fost realizate de zeci de artiști fotografi din România, Polonia și Țara Galilor, care străbat țara neîncetat, pasionați de satul românesc. Lucrările lor, selectate de juriul competiției, alcătuiesc tabloul unui sat care își mai păstrează unele tradiții sau face eforturi să le reînvie. Aratul tradițional cu plugul, păstoritul, încondeiatul ouălor, claca la coasă, „Fărșangul” și „Obiceiul Moșilor” sunt doar câteva dintre ocupațiile și obiceiurile comunităților sătești de români, maghiari, secui, ceangăi sau sași din majoritatea zonelor etnografice ale României.
Vernisajul și decernarea premiilor vor avea loc 𝙨â𝙢𝙗ă𝙩ă, 12 𝙤𝙘𝙩𝙤𝙢𝙗𝙧𝙞𝙚 2024, 𝙡𝙖 𝙤𝙧𝙖 12:00, î𝙣 𝙎𝙖𝙡𝙖 „𝙍𝙚𝙙𝙪𝙩𝙖” 𝙖 𝙈𝙪𝙯𝙚𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙀𝙩𝙣𝙤𝙜𝙧𝙖𝙛𝙞𝙘 𝙖𝙡 𝙏𝙧𝙖𝙣𝙨𝙞𝙡𝙫𝙖𝙣𝙞𝙚𝙞, pe strada Memorandumului, nr. 21. În deschiderea evenimentului, Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj, dirijor Tudor Căucean, va susține un moment muzical.
Competiția s-a desfășurat pe patru secțiuni principale: fotografie de autor cu temă liberă etnografică (alb/negru și color), secțiunea de fotografie cu tema „Roata” și secțiunea de reproducere după fotografie veche. F-DE este nucleul proiectului clujean de amploare cu același nume, care urmărește promovarea culturii tradiționale prin intermediul expozițiilor itinerante și al albumelor de fotografie etnografică. Până acum, F-DE a fost prezentat în peste 20 de orașe din România, dar și în străinătate: Polonia, Serbia, Ungaria, Franța, Italia și Canada.
𝙑𝙤𝙧 𝙚𝙭𝙥𝙪𝙣𝙚 𝙛𝙤𝙩𝙤𝙜𝙧𝙖𝙛𝙞 𝙙𝙞𝙣 𝙍𝙤𝙢â𝙣𝙞𝙖, 𝙋𝙤𝙡𝙤𝙣𝙞𝙖 ș𝙞 Ț𝙖𝙧𝙖 𝙂𝙖𝙡𝙞𝙡𝙤𝙧: Marco Algasovschi (Brașov), Balázs Ödön (Odorheiu Secuiesc), Bálint Zsigmond (Târgu Mureș), Balog Zoltan (Aiud), Bikfalvi Zsolt (Carei), Both Gyula (Târgu Mureș), Marius Burcea (Onești), Maria Ciceo (Cluj), Anca Cioltan (Cluj), Vlad Dumitrescu (Brașov), Réka Fekete (Odorheiu Secuiesc), Flach Jolanta (Zakopane - Polonia), Fülöp Jenő (Mureș), Gál Emese (Târgu Mureș), Dan Gavrilă (Petrila), Adrian Gârneață (Iași), Lucian-Marius Goga (Zalău), Paul Grămadă (Cluj), Daniel I. Iancu (Deva), Costel Iftinchi (Iași), Tudorel Ilie (Baia Mare), Incze Domokos (Miercurea Ciuc), Incze László (Miercurea Ciuc), Andrea Claudia Ioja (Cluj), Elena Isfan (Deva), Marius Isfan (Deva), Kinda Botond (Odorheiu Secuiesc), Kovács László Attila (Sfântu Gheorghe), Kuti Zoltan Hermann (Miercurea Ciuc), Niculina Laza (Cluj), Constantin Lazăr (Oradea), Marius Mirel Matyas (Zalău), Dan Mocrei (Botoșani), Oara Mutu Mîndoiu (Drobeta Turnu Severin), Nagy Botond (Târgu Mureș), Carmen Negru (Cluj), Alexandru Pavel (Cluj), Gheorghe Petrila (Oradea), Marian Plaino (București), Ovi D. Pop (Oradea), Grigore Roibu (Deva), Ioana Roman (Cluj), Adela Lia Rusu (Oradea), Flavian Săvescu (Reșița), Camelia Pop Sâncrăian (Cluj), Vasile Sârb (Alba Iulia), Mariana Scubli (Sighetu Marmației), Erika Simon (Târgu Mureș), Tordai Ede (Târgu Mureș), Darius Vele (Gilău), Sergiu Vințan-Andronache (Vulcan) și Vitos Hajna (Miercurea Ciuc).
𝙄𝙣𝙫𝙞𝙩𝙖𝙩 𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡: Tony Davis (Țara Galilor).

PREMIUL „GIANLUCA MANTOVANI” PENTRU PORTRET
ADELA LIA RUSU (Oradea) – Odihna
Popas pe Transalpina, 2023


155. Vă invităm cu drag, la vernisajul expoziției de fotografie ,,Sălaj. Frumusețe, Tradiție, Poveste 2024” care va avea loc mâine, 8 octombrie 2024, la ora 15, în Piața Unirii din Oradea.
Pe cele 12 panouri veți putea admira, cele mai frumoase 135 de fotografii realizate anul acesta în Tabăra Internațională de Fotografie ,,Sălaj. Frumusețe, Tradiție, Poveste"




Tabăra a fost organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (Daniel Săuca manager), Asociația Foto Club Varadinum Oradea, (Adela Rusu, manager proiect) și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei" (Daniel Stejeran manager) 
Au participat fotografi de talie internațională: Sara Gabriels din Belgia, Jacky Martin din Franța, Cristina Garzone și Giacomo Laschi din Italia, Menachem Sinai din Israel, Pandula Bandara din Sri Lanka,  Adela Rusu din Oradea, Ovi D.Pop din Oradea, Bikfalvi Zsolt din Carei, Dorel Găină din Cluj Napoca și Dragoș Deme din București, care prin fotografiile lor vor arăta frumusețile Județului Sălaj, atât prin postări pe rețelele de socializare cât și prin participarea lor la saloanele internaționale de fotografie. 
Locațiile vizitate în această tabără au fost: Catedrala Sfânta Vineri din Zalău Festivalul Palincii editia a 2-a Zalău,  Cetatea Porolisum, Cerdacul cu Lavandă,  Centrul de informare turistică și muzeul din Creaca, Decumana, Centrul de Informare Turistică Gâlgău, Stâna familiei Centea Gheorghe, Voicu și Lucica, Stupina lui Ionuț Silaghi, Grădina Botanică Vasile Fati din Jibou,  Biserica de lemn din Lozna, Primăria din Lozna,  Primăria din Rus,  Casa mierii din Rus, Muzeul satului din Fântânele-Rus, ,,Muzeul satului de altădată” din Someș Guruslău, Primăria și Muzeul Satului din Năpradea, Primăria din Someș Odorhei, Biserica de lemn din Domnin, Biserica de lemn din Bârsa, Demonstrație de Enduro la Cuciulat, Împletitor de nuiele Teglaș Petru din Var.
Mulțumim celor 2 ghizi minunați care au fost alături de noi pe tot parcursul taberei: Gabriela Dregan și Florin Opriș! 
Mulțumim gazdei noastre minunate Pensiunea Eden din Jibou, un loc de neuitat unde am fost cazați și unde la finalul taberei a fost organizată, Gala Tabărei de Fotografie,, Sălaj. Frumusețe, Tradiție, Poveste", în prezența invitaților, sponsorilor  și a reprezentanților Sumi Agro și ai Consiliului Județean Sălaj.
Scopul taberei este promovarea județului Sălaj prin prezentarea zonelor etnografice, geografice și culturale, care au potențial în atragerea turiștilor, dar și de realizare a unor materiale ample de punere în valoare a tuturor resurselor ținutului Țării Silvaniei. 
La vernisajul expoziției din Oradea,  vor fi prezenți Daniel Săuca managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Daniel Stejeran din partea Agenției de Dezvoltare  Intercomunitară „Țara Silvaniei" și managerul de proiect Adela Rusu Vicepreședinte Varadinum Foto Club.
Suntem bucuroși să arătăm publicului orădean și tuturor turiștilor care vizitează orașul nostru, frumusețile și tradițiile din județul Sălaj, poveștile locurilor, frumusețea oamenilor, elemente identitare care merită păstrate în albume de valoare, o mărturie peste timp pentru generațiile viitoare! 
Expoziția va rămâne la dispoziția publicului toată luna octombrie.

154. FotoConvergențe la Castel

Expoziția membrilor Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni / VARADINUM Foto Club Oradea
Castelul Corvinilor Hunedoara, Sufrageria Bethlen
Vernisaj: 5 octombrie 2024, ora 17:00

 Evenimentul, se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Hunedoara, sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) și are loc în Sufrageria Bethlen a Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Expoziția poate fi vizitată în perioada: 5-27 octombrie 2024.

Miza de cuprindere a evenimentului este una ambițioasă. Asemenea lentilelor care adună razele ce o străbat, convergențe fotografice prezintă, sub forma unei expoziții de anvergură, artiști de mult consacrați și, în același timp, lansează viitoare valori ale artei fotografice.

Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH), în calitate de gazdă și Varadinum Foto Club, cu un palmares impresionant, potrivit președintelui acestuia, Ovi D. Pop, care precizează despre clubul orădean că este la ora actuală „cel mai activ fotoclub din România, obținând locul 15 la Campionatul Mondial al Cluburilor, a fost declarant Club Campion al Ungariei, anul trecut și a obținut locul 12, în anul 2021, la Campionatul Mondial al Cluburilor”, prezintă o diversitate stilistică a genurilor abordate, invitând publicul la înțelegerea diversității fenomenului fotografic contemporan.

Așadar, vom vedea, de această data, 41 de lucrări de autor, ale unor artiști la început de drum sau în apogeul creației, printuri de mari dimensiuni (100×70 cm), care reprezintă efortul profesionist de a aduce pe simeză lucrări de un înalt nivel artistic și tehnic.

Expoziția de la Hunedoara, este rodul prelungirii firești a colaborării parteneriale cu importante instituții muzeale din județul Hunedoara și din țară.
Ca organizatori sperăm că destinatarii acestui efort de excelență artistică, publicul divers și lumea artiștilor fotografi să ne fie alături, în bucuria acestei ample revederi, aflate sub zodia unei frumoase toamne hunedorene, dominată de convergența celor două asociații transilvănene, în număr cât mai mare și cu beneficii estetice de cunoaștere reciprocă.

„Realismul se întoarce la forme care demonstrează modificarea conștiinței, celebrând natura, omul, tradiția, religia, viața rurală sau urbană etc. Intenția organizatorilor și cea a expozanților este de a aduce o contribuție semnificativă la înțelegerea mijloacelor specifice de investigație și cercetare vizuală, care pot sta într-un dialog cu prezentul, cu trecutul sau alte forme de abordare a realității, reprezentări procesuale ce se înscriu în stăruința de a înțelege mai bine unul din mijlocele de expresie cu o mare putere de expresie și atracție, imaginea fotografică”, spune Grigore Roibu, președinte AAFH.

Expun:
Varadinum Foto Club Oradea:
Dan Cristian Griga, Adela Rusu, Marian Plaino, Raul Ghiman, Adrian Cheregi, Ovi D. Pop, Mariana Scubli, Cătălin Arcu, Erika Berdan, Mircea Apostol, Molnár Szilvia, Constantin Lazăr, Iuliana Pașca, Andrei Bundaș, Paula Romocea, Claudiu Guraliuc, Mohammed Arfan Asif, Méhes Miklós, Adriana Ceaușescu, Virgilio Bardossi, Nagy Lajos, Lucian Goga, Rebeca Karako, Csaba Karako, Kenéz Éva

Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni:
Francisc Németh, Adrian Gabriel Bartok, Adrian Stoica, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Cătălin Mătăsaru, Călin Corpaciu, Alexandru Corici, Daniel I. Iancu, Grigore Roibu, Horea Preja, Isfan Marius, Nicolae Oprea, Octavian Simion, Alexandru Ștefănescu, Vasile Sârb

Curatori: Ovi D. Pop și Grigore Roibu

FOTOconvergențele toamnei din acest an, cu aerul boem și magnific impregnat de istoria Castelului Corvinilor, impune un nou mod de a privi, un mod reținut, dar atent, fermecat de detaliu și dependent de incongruența permanent reînnoită când vorbim de subiect sau tehnică. Din nou forța fotografiei rezidă din faptul că ea păstrează deschisă scurgerea normală a timpului, o ipostază fascinantă și tristă deopotrivă, care produce noi tonalități ale frumuseții cu pretenții umaniste și iluministe, într-un discurs artistic completat de ambianța atemporală și de legendă a spațiului expozițional. Mulțumim artiștilor participanți și publicului, sperăm cât cât mai numeros, pe care îl vom răsplăti cu o Gală fotografică a efortului nostru.




153.9-22 septembrie EDREMIT PHOTO FESTIVAL TURCIA

https://www.youtube.com/watch?v=D102BR_E9Yc









152. Expoziția Taberei de Fotografie,,De pe sate adunate - Comorile Suciului" 1 septembrie 2024
în cadrul evenimentului Joc la Șură











151. Expoziția  de  Artă Contemporană - ROCK - ROCK -ROCK, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Oradea, a avut vernisajul sâmbătă, 24 august 2024, la orele 18, la Galeria de Artă - Reperaj din Cetatea Oradea. 
Curatori: Vioara Bara și David Aron Indig.
Au expus artiștii: Petru Bara, Vioara Bara, Thomas Becket, Cristian Ciubotaru, Adela Rusu, Timeea Doczi, Tudor Frâncu, Virgiliu Filipov, Dorel Găină, Kinga Hollo, Adi Judea, Egyed Judit, Eugenia Mangra, Ieronim Moruț, Evi Muranyi Matza, Mihaly Muranyi, Terez Matza Muranyi, Monica Nechita, Nada Panait, Mariana Pădurean, Maria Pirtea,  Simona Poinar, Anca Punct, Ludovic Zoltan Pongracz, Olivia Roșca, , Horea Sălăgean, Mariana Scubli, Mateaș Ștefania, Mirela Ungureanu, Teodora Vlaicu.
Momente muzicale: Andrei si Alexandra




150. Crossing Borders 7 septembrie - 6 octombrie 2024
SCAF Sibiu Contempoorary Art Festival/ Festivalul Internațional de Artă Contemporană la Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal 
Anul acesta, SCAF (Sibiu Contemporary Art Festival) va avea loc în perioada 7 septembrie-6 octombrie la Sibiu cu tema “Crossing Borders”, subliniind ideea de a depăși granițele – fie ele fizice, culturale, artistice sau personale.
Tema celei de-a 5-a ediții a Festivalului de Artă Contemporană de la Sibiu – propune o abordare transdisciplinară a artei contemporane, aducând în prim plan diversitatea discursurilor artistice și mediilor din creația contemporană. CROSSING BORDERS reprezintă o platformă de dialog cultural între generații diferite de artiști, între artiști din diferite culturi, țări, între abordări artistice complementare sau contrastante, care sunt asamblate simultan prin instrumentele atât de diverse ale artei contemporane. 
Peste 150 de artiști vor participa cu lucrările lor de: pictură, sculptură, grafică, instalație, fotografie, video-media, textile, bijuterie în peste 5000 mp ce vor fi alocați 
Anul acesta țara invitată la SCAF este Cuba, astfel că peste 10 artiști contemporană cubanezi vor expune în premieră în România. 
Expoziția este organizată cu sprijinul Ambasadei Cuba în București și cu sprijinul Muzeului Național de Arte Frumoase din Havana.
Ediția din acest an a SCAF va aduce la Sibiu peste 150 de artiști din România, Cuba, Republica Moldova, Turcia, Germania, Marea Britanie, Italia, Norvegia, Ungaria, Siria, Grecia, Olanda, Austria, Japonia, Finlanda, Israel.






149. 21 iulie - 12 august 2024 Yogyakarta, Indonezia
Mulțumesc Agatha Anne Bunanta GMPSA, EFIAP/p, Vice President, PSA Worldwide. pentru invitație! 
Fotografia mea ,,Time Story" a fost selectată pentru a fi expusă la cea de-a doua expoziție internațională PSA la Galeria R.J.Katamsi, Yogyakarta, Indonezia, în perioada 21 iulie - 12 august 2024  
Această expoziție  este o colaborare între PSA (Photographic Society of America), împreună cu Art Photography of Indonesia și Departamentul de Fotografie din cadrul Facultății de Arte Media Înregistrate din Institutul de Arte din Indonezia din Yogyakarta (ISI Yogyakarta). ISI Yogyakarta este un cunoscut și cel mai mare Institut de Artă din Indonezia.
Această expoziție foto, intitulată „Patria mea” explorează interpretarea diversă a patriei prin prisma diverșilor fotografi. Cei 203 membri PSA locuiesc în 52 de țări și li se alătură 46 de fotografi -- lectori și studenți -- de la Institut, care își expun opera de artă unică care transcende granițele, limbile și culturile.
Mulțumesc modelului Maria Ernyei și Sorina Iagar pentru aranjamentul floral!



148.  20 iulie 2024 - Expozitia ,,Concurs de Atelaje Osorhei"







147. 29 iunie 2024 -- Expoziția Internațională de Fotografie ,,Al treilea element-Apa" 2024, organizată de Fotoclubul Rijeka din Croația









146. 27 iunie 2024 - Expoziția aniversară Varadinum - 7 ani





145. 6 iunie 2024 - CHRONOS and KAIROS - Sulmona Italia







144.  18 mai 2024 -Expoziția de artă contemporană ,,Lilith versus Eva" la Galeriile de Artă-Reperaj, Cetatea Oradea. 
        Curator Maria Vesa Aursulesei - critic și publicist













143. 23 martie 2024 -Expoziția de artă contemporană ,,Teză-Antiteză-Sinteză" la Galeriile de Artă-Reperaj, Cetatea Oradea. 
              Curator Dr. Aurel Chiriac, critic și istoric de artă.













142. 31 martie 2024 - Expoziția Eternul Sat Românesc- Centrul Joven din Alcaniz, Spania

Onorată să particip alături de alți fotografi români, în Spania la expoziția organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj,  împreună cu Asociația „Rumanos en el Bajo Aragón” și Primăria Alcaniz din Spania.
Vernisajul va avea loc in data de  31 martie 2024, la Centrul Joven din Alcaniz, în prezența reprezentantului CJCPCT Cluj, consultantul artistic Claudiu Cubleșan, a oficialilor locali și va rămâne permanent pe plaiuri iberice.
Acțiunea, care face parte din proiectul „Tradiții clujene în țară și peste hotare”, demarat în anul 2020, are ca scop promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești în diaspora.
Expun: Marco Algasovschi (Brașov), Ádám Gyula (Miercurea Ciuc), Diana Elena Bogdan (Reșita), Bikfalvi Zsolt (Carei), Nicu Cherciu (Cluj), George Constantin (Bucureşti), Ştefania Cruceru (Cluj), Vlad Dumitrescu (Brașov), Fodor Zsuzsánna (Miercurea Ciuc), Petru Alexandru Gheorghiu (Târgu Mureș), Eugen Harasim (Iași), Tudorel Ilie (Baia Mare), Kuti Zoltán Hermann (Miercurea Ciuc), Mihai Mîncu (Buzău), Sorin Onișor (Suceava), Gheorghe Petrila (Oradea), Marian Plaino (București), Grigore Roibu (Deva), Adela Lia Rusu (Oradea), Vasile Sârb (Alba-Iulia), Mariana Scubli (Sighetu Marmației), Săteanu Felician (Baia Mare), Szabo Tamás (Cluj), Tordai Ede (Târgu Mureș).


141. 9 martie 2024- Expoziția ,,Femeia" la Castelul Zarkahazi Szily din Szombathely Ungaria









140. 8 martie Varadinum - Expoziția Femeia- Piața Unirii din Oradea






139. 1.03.2024 - Expozitia Taberei ,,Salaj-Frumusete, Traditie, Poveste" 2023 la Castelul Karolyi din Carei











138. 1.03. 2024 - We are Varadinum la Shopping City Satu Mare











137. 2.02.2024 - We are Varadinum la Castelul Karolyi din Carei








136.  30. 01.2024- We are Varadinum la Zagreb




135.   9.01.2024 - ,,Expozitia ,,Enigmatic" - Ocnele Mari




134. 12 ianuarie 2024 - Expoziția anuală ,,We are Varadinum 2023"



133. 1.12.2023 - Expozitia ,,Romania noastra" in Piata Unirii din Oradea



132. 1.12.2023 - ,,Expozitia ,,Enigmatic" - Ramnicu Valcea
Expozitie organizata de Fotoclubul Floarea de Colt, cu fotografiile realizate in tabara de fotografie de la Baia de Fier, oct 2023



131. 1.12.2023 -Expozitia  ,,Poveste de iarna"- la Salina Ocnele Mari-Organizator ,,La conacul fotografilor"




130. oct 2023 - Fotografia Document Etnografic-FDE Cluj - Retrospectiva 2004-2022
Muzeul de Arta Cluj Napoca








129. 5.10.2023 - Expozitia Juriului Varadinum la Filarmonica Oradea





128. 5.10.2023 - Expozitia ,,Toamna Varadinum" in Piata Unirii din Oradea



127. 16.09.2023 - Expozitia,,Antivirus" la Galeria Reperaj Cetatea Oradea- Organizator UAP Filiala Bihor




126. 5 septembrie 2023 - 
Expozitia Taberei ,,Salaj-Frumusete, Traditie, Poveste" 2023 

Vă așteptăm cu drag astăzi, 5 septembrie 2023, ora 17, în prezența organizatorilor din Zalău, la vernisajul expoziției de fotografie ,,Sălaj - Frumusețe, Tradiție, Poveste” 2023, în Piața Unirii din Oradea.
Veți vedea cele mai frumoase fotografii, realizate la a 6-a ediție a taberei de fotografie ,,Sălaj - Frumusețe, Tradiție, Poveste” 2023, care s-a desfășurat în județul Sălaj, în perioada 19 - 25 mai 2023, de către cei 10 fotografi participanți din diferite țări!
Tabăra a fost organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (manager Daniel Săuca), Asociația Foto Club Varadinum Oradea (vicepreședinte Adela Rusu) și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei" (manager Daniel Stejeran).
La această ediție au participat 10 fotografi de talie internațională : Nora Maher (Egipt), Derya Yazar (Turcia), Ljiljana Vrzić (Serbia), Adela Rusu (Romania), Ahmed Mohamed Hassan (Egipt), Mohammed Arfan Asif (Dubai), Nenad Nicolic (Serbia), Miklos Mehes (Ungaria), Bikfalvi Zsolt (Romania), Ovi D. Pop (Romania), care prin fotografiile lor au arătat frumusețile județului Sălaj, atât prin postări pe rețelele de socializare cât și prin participarea lor la saloane internaționale de fotografie.














125. 18.08.2023 - Expozitia ,,Color of Romania" - la Bardejov, Slovacia
Organizator AAFR Romania




124. 17.07.2023 - Expo,,Mesaj peste timp" Salina Ocnele Mari - Organizator ,,La conacul fotografilor"




123. 17.07.2023 - Expo ,,Aniversara Varadinum"- Piata Unirii Oradea




122. 7.07.2023 - Festivalul de Bijuterii- Sinagoga Sion Oradea






121. 13.05.2023 - Expozitia ,,Revolta, Repercursiune, Renastere" - la Galeriile Reperaj, Cetatea Oradea - UAP, Filiala Bihor







120. 4.04.2023 - Expozitia ,,Salva Ukraina" la Palatul Parlamentului din Bucuresti
UAP-Filiala Bihor







119. 1.04.2023 - ,,Conacul se prezinta"- Piata Unirii din Oradea






118. 31.03.2023 - ,,We are Varadinum"la Ujgorod Ukraina



117. 17.03.2023 - ,,We are Varadinum" la Castelul Karolyi din Carei



116. 8.03.2023 - Expo ,,Femeia" Varadinum




115. 4.02.2023 - Expozitia Taberei ,,Salaj-Frumusete, Traditie, Poveste" 2022 la Castelul Karolyi din Carei




114. 28.01.2023 - PSA Kolkata India




113. 11.01.2023 - Expozitia anuala ,,Varadinum"









112. 10.12.2022 - Salonul de Iarna UAP Filiala Bihor





111. august 2022 - National Academy of Photography India






110. 13. 08.2022 - Expozitia ,,Lebăda alba, lebăda neagră" - UAP Bihor





109. 17.07.2022 - Expoziția aniversară  ,, 5 ani Varadinum"




108. 30.05.2022 - ,,Conacul se prezintă"





107. 9.04.2022 - Expoziția ,,Salva Ukraina"organizata de UAP Filiala Bihor






106. 8.03.2022 - ,,Femeia” Varadinum Oradea





105. 5.03.2022 - ,,Excentric” – Expozitie nationala de arta contemporana UAP Oradea




104. 26.02.2022 –,, FIAP in Romania”  la Carei





103. 17.02.2022 - Salaj-Frumusete, Traditie, Poveste la Carei








102. 14.02.2022 – Varadinum Love Piata Unirii Oradea







101. 13.02.2022 – PSA Emiratele Arabe






100. 8.02.2022 - ,,Calul” Lituania





99. 5.02.2022 - ,,Aritmetica electiva” – Expozitie de arta contemporana UAP Oradea




98. 13.01.2022 - ,,We are Varadinum” – Expozitia anuala Varadinum Oradea






97. 11.01.2022 – ,,Ziua Artei Fotografice in Romania” – Oradea










96. 1.12.2021- ,,Romania noastra” Varadinum Foto Club




95.  8.10.2021 - ,,908 Portrete” Oradea







94. 25.09.2021 - ,,Povesti despre Europa” – Expozitie de arta contemporana UAP Oradea




93. Expozitia „Connecting Europe Express” in Gara de Nord Bucuresti
 
2021, desemnat “Anul European al Căilor Ferate”, marchează evenimentul printr-un turneu al trenului Connecting Europe Express prin 26 de țări ale Uniunii Europene.


În data 17 septembrie 2021  trenul Connecting Europe Express va sosi în București, România.

Sunt bucuroasă că fotografia mea ,,Maramureș" deschide o frumoasă expoziție de fotografie cu aceasta ocazie în Gara de Nord!

Mulțumesc organizatorilor acestui eveniment, mulțumesc Marius Cinteza, multumesc  modelului Alexandra Chiorean! 

Trenul denumit simbolic „Connecting Europe Express” va ajunge la Oradea, sâmbătă, 18 septembrie, la ora 21:21, unde va staționa aproximativ 55 de minute.


"O expoziție foto cu zece fotografii reprezentative din România, povești vizuale de impact și frânturi de timp remarcabile, dar mai ales memorabile!"

Un proiect #ComisiaEuropeanainRomania 

#EUYearofRail

92. 5 septembrie 2021 INDONEZIA
,,Borderless” Exhibition, an International Photo Exhibition in Indonesia, a collaboration between Photographic Society of America and Institut Seni Indonesia Yogyakarta, the wellknown and largest Art Institute in Indonesia. Organized by Art Photography of Indonesia and Fakultas Seni Media Rekam ISI Yogyakarta
Located in Galeri RJ Katamsi, ISI Yogyakarta, 28 August - 11 September 2021.






91. 26.06.2021 - ,,Tomberon” – Expozitie de arta contemporana UAP Oradea 



 

90. 22.05.2021 - ,,Caligrafic”- Semn si semnificatie pentru opera-Expozitie de arta contemporana UAP Oradea






89. 20 martie 2021 - ,,Varadinum &Friends" Kolkata India 






      


88. 16.01.2021 - ,,In Virtu” –In virtutea virtualitatii digitale – Expozitie de arta contemporana UAP Oradea





87. 19 decembrie 2020 - ,,Form Art" UAP Filiala Bihor





86.      6.10.2020 - ,, Recidiva” Salon anual UAP




85. 4 iulie 2020 - Expozitia de arta vizuala ,,Rosu" UAP Filiala Bihor












84. 13 februarie 2020 - ,,Discover Bihor" si Nikon










83. 18 ianuarie 2020  ,,Salaj-Frumusete, Traditie, Poveste" la Carei









82. 27 februarie 2020 - Fotografia Document Etnografic la Filarmonica Oradea








81. 12.12.2019 - Expozitia anuala Varadinum











80. 25.11.2019 - Salonul anual UAP Oradea






79. November 2019 Art in Rome 






78. 7.11.2019 - Expozitia taberei ,,Salaj-Frumusete, Traditie, Poveste" in Ujgorod, Ukraina








77.29 septembrie 2019 - Discover Bihor- Biblioteca Judeteana Gheorghe Sincai Oradea


76. 27 iunie 2019- Salonul national  de Arta Fotografica al Artistilor Fotografi din Romania




75. 22 iunie 2019 - ,,We are Varadinum"  la Carei



74. 30 mai 2019 - Expozitia ,,Mocanita" in Italia











73. 28 februarie 2019 - ,,Fotografia-Document Etnografic" la Oradea






72. 16 februarie 2019  ,,
Salaj-Frumusete, Traditie, Poveste" la Carei




71. 6 februarie 2019 - ABGINEH-International-Photo-Exhibition Iran






70. 31 ianuarie 2019 - Discover Bihor la Filarmonica Oradea





69. 17 ianuarie 2019 Expozitia Salaj-Frumusete, Traditie, Poveste la Oradea







68. 13. 12.2018 - Expozitia anuala ,,Varadinum"











67.  15.11.2018 - Salaj-Frumusete, Traditie, Poveste la Zalau





66.   5.05.2018 – Expozitia FIAP la Carei











65. 17.04.2018 – Salaj-Frumusete, Traditie, Poveste la Arad







64. 3.03.2018- Expozitia ,,Salaj-Frumusete, Traditie, Poveste" Carei










63. 22.02.2018 – ,,Venetia-Dragoste in culori” Filarmonica Oradea








62. 
8.02.2018 – Expozitia ,,Fotografia – Document Etnografic” Oradea









61. octombrie 2017 - Expozitia anuala a Fotoclubului Varadinum - prima editie 







60. 19 august 2017 - Clacuta India
Sunt onorata să expun câteva lucrări la Calcutta cu ocazia sărbătorii a 178 de ani de la apariția Fotografiei! Thank you Madhu Sarkar, mulțumesc Teodor Radu Pantea!
















59. 19.05.2017 – Expozitia ,,Fotografia – Document Etnografic” Baia Mare de Zilele Maramuresului 
















58. 8.03.2017 – Femeia Eurofotoart Oradea




































57.   2.03.2017 – Fetele din Zi de Zi Oradea













56. februarie 2017 - Expo ,,Oradea" Cetatea Oradea











55. 17.02.2017 - Fotoetnografica Oradea










54. 11.02.2017-  Expozitia anuala Fotoclubul Nufarul Oradea

53. 8 mai 2016 Expo China


Expozitia Asociatiei ”Euro Foto Art” în Shenzen (China)

Din initiativa Organizatiei partenere a Asociatiei ”Euro Foto Art” China Network Online din Zhuhai a fost vernisata duminica, în data de 08 mai 2016, la ora 10:00 
în Pavilionul 1 al Palatului Culturii ”Wembo” din Shenzen
Pe simezele impozantei Galerii din Shenzen au fost instalate o selectie de 50 de fotografii alb-negru si color realizate de artistii fotografi: Aelenei Robert Catalin, 
Agabrian Mircea AFIAP (invitat), Bogdan Ovidiu, Balla Árpád Zoltán, Benyovszki Tünde, Bogdan Cristel, Boholt Gabriel, Buruleanu Dan AFIAP (invitat), Ciobotaru Ioan, 
Gingarasu Cornel (invitat), Dancoglu Constantin EFIAPb (invitat), Demeter Constantin (invitat), Dudás László, Egri Francisc, Erbsz Tibor, Gabor Nicoleta (invitat), 
Haragos Zoltán, Kovács László EFIAP (invitat), Lazar Eszter, Magdó István (invitat), Markus Adrian, Mocanu Dorin, Moldován Mihaly EFIAPb, Morvay Szabó Edina, 
Paunas Nicoleta, Onofras Ionel, Ovi D. Pop AFIAP, Petrila Gheorghe EFIAP, Plajás Istvan AFIAP, Rusu Adela Lia AFIAP (invitat), Sateanu Felician, 
Stan Valentina EFIAPb (invitat), Stanciu Gabriel AFIAP, Szabó Attila, Talpo? Gheroghe-Andrei, Tordai Ede EFIAP, Tóth Stefan AFIAP, Tudorel Ilie 
 Vadeanu Tarquinius AFIAP (invitat).
Varianta completat a expozitiei format din 100 de fotografii urmeaza fie vernisata în Shunde Guangdong



52. 28 mai 2016 - 40 de ani de Fotoclub Nufarul 


51.  24 iunie 2016 ,,COMOARA DIN LADA DE ZESTRE" - Era Park Oradea


50.    13 mai 2016  ,,Duete Margelistice" - Era Park Oradea 



 

Vernisajul expozitiei de fotografie ,,Duete Margelistice" autori: Adela Rusu A.FIAP şi Ovi D. Pop A.FIAP impreuna cu invitatii speciali:

Ariadna si Georgiana Mircescu Ariadna Zenaida – Recital la flaut

Prezentare fashion cu modelele agentiei Amaliafashion Managment

Dans contemporan Mana Dance Academy

Catalin si Cristina Magui

La finalul evenimentului va avea loc Tombola ”O bijuterie-n dar”oferite de participantii la duetele ROSE CUARTZ

Prezentator: Marisha Zaporojan

Acesta este un EVENIMENT CARITABIL de sustinere a copiilor Alex si Nicolle Serban, răniți în incendiul din ‪#‎Colectiv‬.
Sonorizarea va fi asigurata de Partyoradea.



















 

49. 10.05.2016 –Pasi in Lumina Novisad






48. 23.01.2016 -  Expozitia anuala Fotoclubul Nufarul Oradea



47.   10.09.2015-  Dialog Polonia



46. 9.07.2015 –FIAP in My Heart Forever Arabia Saudita


45. 2.07.2015 – Expo Art Foto International Baile Felix



44. 23 aprilie - 30 mai 2015 -  ,,SPORTUL-SECRETUL DE A FI PRIMUL"- Oradea Plaza 


43. 3-15 aprilie 2015 - ,,FOTOGRAFII DIN ZI DE ZI" - Era Park Oradea   




42.  4-8 martie 2015 -  ,,FRUMOASA ZI DE ZI" - Lotus Center Oradea 
















41. Salonul National de Fotografie EVA XXI, editia a IV-a- 6 martie 2015 Slatina
Vineri după-amiază, foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” a găzduit vernisajul celei de-a IV-a ediţii a Salonului Naţional de Fotografie Eva XXI. Expoziţia a fost gândită ca un cadou oferit tuturor doamnelor şi domnişoarelor, cu ocazia zilei de 8 Martie.

În pragul Zilei Internaţionale a Femeii, slătinencele au fost omagiate prin artă fotografică. Evenimentul a fost organizat de Clubul Fotografic Alutus Slatina al Asociaţiei Culturale Center Inter Art. Centrul Internaţional de Artă România, Primăria municipiului Slatina şi Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, sub patronajul Asociaţiei „Dacica” Societatea Română de Artă Fotografică. Spre deosebire de anul trecut, când fotografiile au avut un autor unic, expoziţia a reunit 40 de lucrări semnate de cinci artişti fotografi din Craiova, Oradea şi Bucureşti. Fotografiile înfăţişează femeia în diferite ipostaze şi trăiri.
Cei prezenţi în foaierul centrului au avut parte de mai multe surprize. Dans, muzică şi flori pentru doamne. Lucrările vor rămâne expuse timp de trei săptămâni, după care vor merge în Craiova, Oradea şi Bucureşti





























40. 5.02.2015 – Salonul Fotografelor Oradea
39. 21.01.2015-  Pasi in Lumina  Oradea





38. 5 decembrie 2014 - FOTOCLUBUL NUFARUL IN SLOVACIA
















37. 23.11.2014 - Vernisajul Fotoclubului Nufarul la Castelul Karolyi din Carei







36.      9.09.2014 –Contraste Bucuresti

35. 9.09.2014  DIN COLECTIA AAFR - BIBLIOTECA JUDETEANA PETRE DULFU BAIA MARE














34. 4 iulie 2014 -  EXPOZITIA ,,DIALOG" in UJGOROD UKRAINA organizata de ASOCIATIA EUROFOTOART



33. 3 iulie 2014 - FELDBACH AUSTRIA














32.    20.05.2014- Din Colectia AAFR Oradea


31.  30 aprilie 2014  - Vernisaj  ,,Din Colectie AAFR la Arad " la Sala Clio Arad











30. 
26 februarie 2014 - EXPOZITIA DE GRUP - CASINO CLUJ NAPOCA













29. 04-27.02.2014 - EXPOZITIA ANUALA A FOTOCLUBULUI NUFARUL
















28. 17 ianuarie 2014 - ,,PASI IN LUMINA" la Centrul Cultural Roman din Szeged Ungaria










27.5 decembrie 2013 -  ,,IMPRESII DE IARNA" - Oradea Plaza









26. 24 octombrie 2013 - ,,ROSIA MONTANA OCHIUL CARE PLANGE"-  - Biblioteca Judeteana Gheorghe Sincai

















25. 10.10.2013 – Pasi in Lumina  Cernauti


24. 1.09.2013 – Pasi in Lumina Arad


23.28 august - 10 septembrie 2013 - EXPO FOTO ,,PORTRET" - EUROFOTOART







22.  25.08.2013 – Euroregiunea Hajdu Bihar
21.FESTIVALUL FOTOGRAFIEI EUROPENE DEBRECEN
8-31 mai 2013




20. FESTIVALUL FOTOGRAFIEI EUROPENE DEBRECEN
8-31 mai 2013







19.  27.04.2013 – PSA Suceava

18. 1- 30 APRILIE 2013 - EXPOZITIE DE GRUP ,,ATITUDINE" - ORADEA PLAZA






 17. 10-28 februarie 2013 - EXPOZITIA ANUALA A FOTOCLUBULUI NUFARUL ORADEA






16.Expozitia Fotoclubului Nufarul ,,Pasi in lumina” la Kumanovo Slovacia


 

15. Expozitia Fotoclubului Nufarul -colectie restransa la Arad 



14. 25.10 - 9.11 2012 - EXPOZITIA ANUALA A FOTOCLUBULUI NUFARUL ,,PASI IN LUMINA"- SLATINA




13.  6.10.2012 –Pasi in Lumina Targoviste

12  9.09.2012- Arta Contemporana Rusia

E 11. Epozitia Grupului PSA-Craiova 26 iulie 2012


10. 1 februarie 2012 - EXPOZIȚIA ,,DIALOGURI" - Biblioteca Judeteana Gheorghe Sincai




Grupul PSA Oradea compus din: Adela Rusu, Ovidiu Ilisie, Gheorghe Petrila, Constantin Dancoglu, Cristian Ene şi Teodor Radu Pantea va invită pe toti iubitorii artei fotografice din Oradea la vernisajul expozitiei ,,DIALOGURI"

Fiecare autor va expune câte şapte fotografii dintre cele prezentate, acceptate şi premiate la saloane de artă fotografică patronate de PSA şi organizate, preponderent, în SUA.

Va invităm la vernisaj, miercuri, 01 februarie 2012, orele 17,00 La Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Sincai"
9.  2012 - CUPA FOTOCLUBURILOR IN CADRUL LUNII FOTOGRAFIEI IN ROMANIA- MUZEUL DE ARTA CLUJ NAPOCA

8. februarie 2012 - EXPOZITIA ANUALA A FOTOCLUBULUI NUFARUL ,,PASI IN LUMINA"
ORADEA 



7. 1.12.2011 – FOTO4ALL  Bucuresti
6. 12 august 2011 - Expozitia 35 ani de existenta a Fotoclubului Nufarul

5.  10.05.2011 –Expozitia de grup in Mantova Italia
4 4.02.2011 –Expozitia Fotocluburilor Bihor

3. 
4 - 17. 03 2011 - EXPOZITIA ANUALA A FOTOCLUBULUI NUFARUL     ORADEA




2. 18 02- 18.03 2010 - EXPOZITIA ANUALA A FOTOCLUBULUI  NUFARUL


12009 - EXPOZITIA ANUALA A FOTOCLUBULUI  NUFARUL



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu