miercuri, 26 iunie 2013

Rusaliile -la Biserica Iosia Nord Oradea

De Rusalii, bisericile s-au umplut din nou de credincioşi, care au venit cu mic cu care încă de la primele ore ale dimineţii pentru a asista la Sfânta Liturghie. Biserica în construcție din cartierul Ioșia Nord a fost neîncăpătoare duminică, când și-a sărbătorit hramul, "Sfântul Duh Mângâietorul".

Preoții și credincioșii acestei parohii l-au avut, și de această dată, în mijlocul lor pe părintele Marcel Bolos. Pentru prima oară în istoria acestei biserici, slujba de sfințire a apei, a grâului și a ramurilor de tei s-a făcut sus în biserică. „S-au scurs 21 de ani de când vrednicul de pomenire episcop Ioan Mihălțan a pus piatra de temelie a acestei biserici, perioadă în care, an de an, părintele Vasile Bicăzan și părintele Felix Bicăzan au renunțat la clipe frumoase din viața lor pentru a fi aici și, alături de dvs., să ridice această frumoasă biserică. El i-a îndemnat să rămână şi în viitor la fel de atașați de această biserică şi de preoţii ei, contribuind din puținul lor la finalizarea lucrărilor.

În continuare, îndrăgita interpretă de muzică populară Florica Ruja, enoriașă a acestei biserici, a interpretat o minunată cântare religioasă, după care, fiind praznicul parohiei, toți cei prezenți au primit prescură binecuvântată și o porție de sarmale, pe care le-au savurat la mesele pregătite special în biserică, cu ocazia hramului.
Text : Loredana Ionas (Redactia Crisana)
Photo: Adela Rusu












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu